Росіяни знеструмили понад 200 населених пунктів Луганщини

Світло зникло майже по всій області.

Російські окупанти знеструмили понад 200 населених пунктів на Луганщині, обстрілявши високовольтну лінію. 

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай. 

"Ситуація критична – світло зникло майже по всій області. За приблизними підрахунками, у 215 населених пунктах. Це і міста, і села. Кількість знеструмлених абонентів унаслідок обстрілу росіянами високовольтної лінії електропередачі напругою 300 кВ з’ясовується", - сповістив він. 

Гайдай додав, що основна причина зупинки газорозподільних - пошкодження газорозподільних мереж через обстріли та складнощі з доступом до об’єктів через активні бойові дії.

"Від загальної кількості відключених газорозподільних станцій по всій країні понад 60 відсотків припадають на Донецьку та Луганську області", - зауважив він. 

Як писав УНІАН, російські окупанти розпочали нову фазу свого наступу на сході України.

"Це офіційна заява. Сьогодні зранку майже по всій лінії фронту Донецької, Луганської і Харківської областей окупанти мали спробу прорвати нашу оборону. На щастя, наші військові тримаються, тільки у двох містах вони [окупанти] пройшли. Це Кремінна і ще одне невеличке місто. Тривають бої, ми не здаємо своїх територій і спроба почати активну фазу у них почалася сьогодні зранку", - зазначив секретар РНБО Олексій Данілов.

Ввечері 18 квітня російські загарбники зайшли в місто Кремінна на Луганщині. Бої за місто тривали три доби із застосуванням Росією великої кількості бронетехніки для атаки на місто.

Вночі з 18 на 19 квітня українські військові відбили наступ ворога у Рубіжному та Попасній.

Вас також можуть зацікавити новини: