Вночі українські військові відбили наступ ворога у Рубіжному та Попасній / фото t.me/luhanskaVTSA

Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай заявив, що вночі українські військові відбили наступ ворога у Рубіжному та Попасній.

Про це він сказав в ефірі телемарафону.

"Загострення вже почалось, важка ситуація, але наші захисники тримають лінію оборони. Повідбивали наступ у Рубіжному, у Попасній. У ворога втрати у десятки загиблих, наші хлопці збили безпілотник "Орлан-10", важку техніку так само підбили. Тобто тримають позиції", - розповів Гайдай.

Відео дня

За його словами, вночі кількість атак, обстрілів та авіаударів суттєво збільшилась, але жодних успіхів ворог не мав.

15 квітня Гайдай інформував, що в Рубіжному тривають позиційні бої, місто зазнало серйозних руйнувань.

"Рубіжне. Важко впізнати. Ось так реально виглядає "русский мир": горе, смерть і розруха, які несуть війська Збройних сил РФ – безжальні вбивці цивільного населення. Замість промислового міста - руїни. Орки знищили все", - казав голова ОВА.

Як писав УНІАН, російські окупанти розпочали нову фазу свого наступу на сході України.

"Це офіційна заява. Сьогодні зранку майже по всій лінії фронту Донецької, Луганської і Харківської областей окупанти мали спробу прорвати нашу оборону. На щастя, наші військові тримаються, тільки у двох містах вони [окупанти] пройшли. Це Кремінна і ще одне невеличке місто. Тривають бої, ми не здаємо своїх територій і спроба почати активну фазу у них почалася сьогодні зранку", - зазначив секретар РНБО Олексій Данілов.

Про те, що російські загарбники зайшли в місто Кремінна на Луганщині, стало відомо ввечері 18 квітня.

Бої за місто Кремінна Луганської області тривали три доби із застосуванням Росією великої кількості бронетехніки для атаки на місто.

Вас також можуть зацікавити новини: