На "Азовсталі" йде операція - капітан Святослав Паламар (відео)

Заступник командира полку "Азов" розповів про ситуацію на маріупольському заводі.

Командування перебує на "Азовсталі", триває певна операція.

Про це повідомив заступник командира полку "Азов" капітан Святослав Паламар ("Калина") у відеозверненні, яке опублікував нардеп Олексій Гончаренко.

"Я і комадування перебуваємо на території заводу "Азовсталь". Триває певна операція, деталі якої я не буду розголошувати", - зазначив він.

Паламар подякував світу та Україні за підтримку.

"Побачимося", - додав військовий.

Як відомо, напередодні росЗМІ заявляли, що Паламар нібито "здався" в полон.

Нагадаємо, після евакуації цивільних з катакомб "Азовсталі" у Маріуполі російські війська не припиняли спроб захопити завод, на якому вели оборону українські воїни.

11 травня віце-прем'єр-міністр Ірина Верещук заявила, що на території "Азовсталі" можуть перебувати близько тисячі бійців, половина з них – тяжкопоранені.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна пропонує Росії різні механізми вивезення українських воїнів з "Азовсталі", тривають дуже складні і делікатні переговори.

16 травня дружини і матері захисників Маріуполя провели прес-конференцію у Стамбулі, куди приїхали, щоб зустрітись з президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом, висловити йому подяку за заходи з порятунку захисників "Азовсталі".

Пізно ввечері того ж дня російські ЗМІ повідомили, що окупанти домовилися з українськими захисниками з "Азовсталі" про відкриття коридору для поранених бійців у напрямку окупованого Новоазовська.

Згодом командир "Азову" Денис Прокопенко заявив, що "задля збереження життів увесь Маріупольський гарнізон виконує затверджене рішення вищого військового командування та сподівається на підтримку українського народу".

17 травня у Міноборони повідомили про початок операції з порятунку заблокованих на території комбінату оборонців Маріуполя.

За даними МОУ, 16 травня з "Азовсталі" до медичного закладу у Новоазовську евакуйовано 53 тяжкопоранених. Ще 211 осіб через гуманітарний коридор були доставлені в Оленівку.

Для повернення їх додому планується обмін.

Агентство Reuters 17 травня, посилаючись на очевидців, писало, що щонайменше сім автобусів з українськими захисниками Маріуполя виїхали з "Азовсталі". За даними журналістів, вивезені воїни не були поранені.

Вас також можуть зацікавити новини: