У Каховці підірваний Андрій Штепа / фото facebook.com/igorshmatenko

У тимчасово окупованій Каховці в районі пам’ятника підірвали гауляйтера російських загарбників Андрія Штепу (прізвисько "Шнир").

Штепа "призначений" окупантами керувати кількома населеними пунктами Каховського району Херсонської області, про це повідомляє депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань у соціальній мережі Facebook.

"За попередньою інформацією, колаборант, якого підірвало в Каховці в районі "дівчини в шинелі" - це "Шнир". Вибачте за сленг, але такі вони - "цінні кадри" окупаційної влади", - повідомив Хлань.

Відео дня

Депутат також зазначив, що гауляйтера підірвано у Каховці біля пам’ятника, який місцеві називають "дівчина в шинелі".

"..."Шнир" - місцеве прізвисько гауляйтера, якого росіяни призначили керувати Любимівкою й Василівкою Каховського району. Він же Андрій Штепа", - додав Хлань.

Він додав, що Штепа прислужував російським окупантам через продаж самогоному і наркотиків і охоче здавав загарбникам українських активістів.

Крім того, стала відома погана новина з Херсона. Жителів мікрорайону Острів у Херсоні закликають евакуюватися до більш безпечних місць в Україні через постійну загрозу російських обстрілів, повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич у Telegram.

"Російські загарбники постійно завдають ударів по мікрорайону Острів у Херсоні. Цей мікрорайон є зоною підвищеної небезпеки! Через ворожі удари Острів може лишитися без електроенергії, тепло- та водопостачання. Звертаюся до жителів Острова із закликом евакуюватися до більш безпечних областей України", - заявив Янушевич.

Також Херсонська ОВА допомагає виїхати всім охочим.

"Звертайтеся на нашу "гарячу лінію" за номером: 0800330951 або 091 481 78 45. З евакуацією допомагають і волонтерські організації", - додав він.

Нагадаємо, Каховка, яка розташована на лівому березі Дніпра, знаходиться під контролем росіян майже від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

22 грудня перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський повідомив, що на лівобережжі регіону у ворога є проблеми з дисципліною та бойовим духом.

Андрія Штепу підірвали у Каховці / фото most.ks.ua

Хто такий Андрій Штепа - що відомо про посіпаку Росії

Андрій Штепа народився в РФ, проте останні 15 років жив у Василівці, пише "Міст".

Він працював у комунальному господарстві і навіть намагався очолити місцеву сільраду. Штепу звинувачують у торгівлі самогонкою та купівлі наркотиків. Місцеві жителі називали його "Шнир" та "Блютуз".

Росіяни 18 липня "призначили" Штепу гауляйтером Любимівської громади.

Вас також можуть зацікавити новини: