У ЗСУ розповіли про переваги Сирського на посту Головнокомандувача

Євлаш зазначив, що із призначенням Сирського "на ворога чекає дуже багато неприємних сюрпризів".

Речник Сухопутних військ ЗСУ Ілля Євлаш детально розповів про переваги нового Головнокомандувача Збройних сил України генерал-полковника Олександра Сирського, відзначивши зокрема, великий бойовий досвід і обізнаність із потребами військових.

"Великою перевагою для Сирського є те, що він два роки провів на фронті. Він повністю знає усі потреби військових, особисто ознайомлений з оперативною обстановкою на фронті. В нього є колосальний досвід, який він показав під час проведення київської операції, харківського контрнаступу, під час операції у Бахмуті, де було знищено й зупинено одне з найпотужніших угруповань ПВК "Вагнер", - зазначив речник Сухопутних військ ЗСУ у коментарі "Ми-Україна".

Євлаш зазначив, що операція у Бахмуті дістала велику оцінку міжнародних військових оглядачів, експертів та генералів, які "визнали це однією з найкращих, найпотужніших операцій, де було розбито одне з найдієздатніших військ противника".

Крім того, додав Євлаш, Сирський постійно тримає зв’язок із міжнародними партнерами, нагадавши, що генерал-полковник раніше займався співпрацею з НАТО.

На його думку, акценти у роботі Сирського будуть спрямовані на створення нового роду військ, пов’язаних з БПЛА.

"Тому я думаю, що на ворога чекає дуже багато неприємних сюрпризів", - підсумував Євлаш.

Зміна Головнокомандувача ЗСУ - що відомо

8 лютого президент Зеленський звільнив Валерія Залужного з посади Головнокомандувача Збройних сил України. Замість Валерія Залужного цю посаду отримав Олександр Сирський – генерал, який за останні два роки прославився не менше, ніж його попередник на посаді.

Як йдеться у статті The Economist, заміна Залужного на Олександра Сирського "схожа на щось доленосне". Частково це рішення можна пояснити вирішальною роллю Залужного у відбитті російських військ у перші дні вторгнення, а також його популярністю серед воїнів та цивільних.

Сьогодні Олександр Сирський провів першу робочу нараду з міністром оборони Рустемом Умєровим. На зустрічі було обговорено детальний план дій ЗСУ на 2024 рік, налагодження системи логістики та своєчасного задоволення військових необхідними потребами. Також у фокусі було питання ротацій та відпочинку військових.

Вас також можуть зацікавити новини: