Росія готує великий наступ: Дикий оцінив песимістичний прогноз

Експерт нагадав, що Росія хоче мобілізувати додаткові 300 тисяч солдат.

Військовий аналітик, ветеран АТО Євген Дикий вважає місяць серпень реалістичним терміном для початку великого наступу загарбницьких військ Російської Федерації з метою прориву українського фронту. Свою думку з цього приводу він висловив в ефірі радіо FM Галичина.

"Росіяни проводять нову мобілізацію - 300 тисяч. Як ви думаєте, для чого вони це роблять? Просто, щоб тримати лінію фронту? Так вони і зараз її непогано тримають. Вони і так зараз у наступі. Це означає, що вони збираються саме переламувати хід війни на свою користь. Вони збираються наступати далі. І їм для цього бракує тої кількості людей, що зараз воює", - наголосив Дикий.

При цьому, він вважає реалістичним прогнозом від видання Politico про імовірність великого наступу російських загарбників у серпні.

"Якраз не раніше. Справа у тому, що той контингент, який наступає зараз, він на щось серйозне не здатен. От зараз він робить максимум. Росіяни з нього витискають максимум можливого. І то, насправді, фронт по суті потроху прогинається. Вони ж повзуть вперед. Вони повзуть по 100 метрів в день, але повзуть весь цей час", - сказав експерт.

Він нагадав, що вже було втрачено Авдіївку і вважає, що скоро можуть початися бої вже у межах населеного пункту Часів Яр.

"Вони повзуть, але прорвати фронт і робити якісь великі прориви - це явно не з цим контингентом", - додав Дикий.

За його словами, росіяни притримували нову мобілізацію поки відбувалися так звані вибори Володимира Путіна.

Він додав, що мобілізаційний цикл займає десь 4-5 місяців.

"Якраз у серпні ці 300 тисяч нових "чмонь" будуть готові долучитися до війни. І виходи на прогноз Politico, що у серпні вони готують великий наступ, а тим часом, повертаємося до того, як не відбувається наша мобілізація, і виникає одне логічне питання: а хто власне той їхній великий наступ буде відбивати? І так ми приходимо до того, що, можливо, песимістичний прогноз Politico абсолютно правильний", - сказав Дикий.

На його думку, ці 300 тисяч нових мобілізованих будуть атакувати "м'ясними" штурмами, аби прорвати фронт.

Росія готує новий наступ - що повідомлялося

Як повідомляв УНІАН, нещодавно видання Politico з посиланням на високопоставлених українських військових, які служили під командуванням генерала Валерія Залужного, писало, що військова картина на фронті похмура. Росія готується до великого наступу наприкінці літа, а можливо й швидше. Високопоставлені військові на умовах анонімності зазначили, що існує ризик обвалу фронту.

Вас також можуть зацікавити новини: