Дрон ГУР встановив рекорд / фото facebook.com/UALandForces

У неділю, 26 травня, безпілотник Головного управління розвідки Міноборони України атакував радіолокаційну станцію дальнього виявлення цілей "Воронеж М".

Як повідомляє УНІАН з посиланням на джерела в ГУР, дрон вразив РЛС розташовану в місті Орськ Оренбурзької області РФ.

"Український безпілотник подолав відстань у понад 1800 кілометрів до обʼєкту противника, встановивши новий рекорд діапазону ураження для дронів-камікадзе", - розповіло джерело.

Відео дня

Раніше найбільшим віддаленою ціллю, атакованою українськими безпілотниками був обʼєкт у місті Салават (Башкортостан), який розташований на 140 кілометрів ближче до українського кордону в порівнянні з Орськом. 

"Воронеж М" є складовою сімейства російських стаціонарних надгоризонтних радіолокаційних станцій великої дальності. Вони призначені для виявлення космічних і аеродинамічних об'єктів, зокрема балістичних і крилатих ракет. Дана РЛС працює в метровому діапазоні хвиль та має дальність виявлення цілей до 6000 км", - зазначив співрозмовник агентства.

Орськ на карті / скриншот

Останні удари по Росії

Як повідомляв УНІАН, у місті Лівни Орловської області РФ два безпілотники вдарили по нафтобазі.

Як повідомляють російські ЗМІ, про атаку на об'єкт заявив губернатор Орловської області Андрій Кличков. За його словами, постраждала адміністративна будівля. На місці вирувала пожежа.

Загалом, за даними ASTRA, пошкоджено 2 станції, що знаходяться за 250 метрів одна від одної на вулиці Фрунзе. Обидві станції знаходяться в безпосередній близькості до Лівенської нафтобази.

Вас також можуть зацікавити новини: