Обстановка у Новомихайлівці напружена і складна  / фото 126 окрема бригада територіальної оборони м.Одеса

Заяви російського командування про захоплення Новомихайлівки (Донецька область) не відповідають дійсності, заявив прес-офіцер 79-ї окремої десантної-штурмової бригади Ярослав Чепурний в ефірі телемарафону.

"Обстановка напружена і складна. Ворог дійсно зараз вже перебуває у населеному пункті. Бої тривають безпосередньо в селі, а не тільки на околицях. Але те, що заявило російське командування про те, що російські війська захопили Новомихайлівку, то це не так. Частина населеного пункту - десь 15% - поки що контролюється нами і буде контролюватися надалі", - наголосив він.

При цьому Чепурний акцентував, що тривають дуже важкі бої: "Ці бої можна назвати тотальними, тому що ворог вщент знищує наші позиції в селі, розбиваючи їх артою і FPV- дронами. Ми також, якщо ворог захоплює позиції, знищуємо їх".

Відео дня

За слвоами спікера, Новомихайлівка зараз схожа на Мар’їнку, яку бригада захищала більше року і яка була стерта ворогом майже повністю з лиця землі:

"І зараз те саме відбувається в Новомихайлівці. Враховуючи, що там будинки невеликі, одноповерхові, дуже багато мають стіни з саману, тобто з глини і дуже легко руйнуються, то там зараз вже не населений пункт, а поле…".

Він додав, що сили ворога дуже потужні, гаряча фаза боїв за цей населений пункт розпочалася десь вкінці минулої осені, за цей час знищено більше 300 одиниць ворожої техніки, у штурмах брали участь 10 російських військових частин.

Новомихайлівка - яка ситуація

Як повідомляв УНІАН, в Росії заявили про нібито повне захоплення Новомихайлівки Донецької області. Проте частину цього населеного пункту досі контролюють Сили оборони України.

Командир 79-ї окремої десантно-штурмової Таврійської бригади Євген Шматалюк повідомив, що та частина Новомихайлівки, де перебуває противник, знаходиться "під нашим вогневим контролем, що є немаловажливим". 

Вас також можуть зацікавити новини: