Новий посол України в Німеччині одразу після прибуття попросив більше зброї / фото ua.depositphotos.com

Новий посол України в Германії Олексій Макєєв прибув на робоче місце і записав відеозвернення. У ньому дипломат подякував ФРН за допомогу в боротьбі з російською агресією і попросив більше зброї для нашої держави.

Ролик зі зверненням посол опублікував на особистому акаунті в Twitter.

"Спасибі федеральному уряду за всю допомогу і зброю, яка була направлена в Україну, щоб ми могли захистити себе в цій варварській війні. Я повинен бути відвертим. Нам потрібно більше. Нам потрібно значно більше. І я буду працювати над тим, щоб ми, європейці, українці і німці, зробили нашу Європу безпечною", — сказав Макєєв.

Нагадаємо, Володимир Зеленський призначив нового посла України в Німеччині 23 вересня. Макєєв замінив на цій посаді Андрія Мельника, який неодноразово критикував Берлін за політику щодо нашої держави після повномасштабного вторгнення Росії.

Збройова допомога від Німеччини Україні: остання інформація

  • Міністр оборони України Олексій Резніков 12 жовтня повідомив, що ФРН передала нашій країні першу систему ППО IRIS-T SLM. Інші три Німеччина відправить в 2023 році.
  • У рамках шостої зустрічі у форматі "Рамштайн" ФРН зобов'язалася надати додаткові гаубиці Panzerhaubitze 2000 і реактивні системи залпового вогню MARS II для боротьби проти російської агресії.
  • Ще один проект військової допомоги Україні Німеччина реалізовує разом з Данією та Норвегією. Він передбачає поставки 16 САУ Zuzana, 130 польових обігрівачів, 36 машин швидкої допомоги, 100 тисяч аптечок і сухпайків.

Вас также могут заинтересовать новости: