Бойовики окупували Луганськ в 2014 році / фото vk.com/lugansk_city

У 2014 році проросійські бойовики на Донбасі обстрілювали підконтрольний їм Луганськ.

Про це розповів журналіст, представник України в ТКГ Денис Казанський з посиланням на інформацію місцевого жителя і відео, опубліковане ним.

"Житель Луганська Олексій Шитов влітку 2014 року став свідком мінометних обстрілів, яким піддавали Луганськ бойовики ЛНР. Терористи, які контролювали місто, обстрілювали з одного району в інший, а потім перекладали ці обстріли на "кривавих карателів", - пише Казанський на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожПроти перемир'я: у різних містах України пройшли акції на підтримку армії (відео)

За його словами, луганчанин зафіксував обстріл на відео: по звуку добре чути, що міномет стріляє в місті, а через кілька секунд снаряд падає в сусідньому районі. "Таким чином, маємо чергове підтвердження того, що Луганськ влітку 2014 року обстрілювали самі ж "ополченці", - стверджує журналіст.

"Автор виклав ролик ще в 2014 році, і все це час відео було у відкритому доступі, але переглядів практично не було. Я натрапив на неї випадково, і вважаю його надзвичайно важливим свідоцтвом, яке необхідно поширити", - заявив Казанський.

Як повідомляв УНІАН, раніше ватажок терористів "ЛНР" Леонід Пасічник підписав "указ", яким "перейменував" Луганськ на Ворошиловград.