Військовий оглядач пояснив, як зміниться пауза між ракетними ударами РФ по Україні (відео)

Для того, щоб ворожі удари мали хоч якийсь ефект, необхідний елемент прориву протиповітряної оборони України, зазначив експерт.

Ракетні удари Росії по Україні не припиняться, але паузи між атаками будуть зростати, оскільки виробничий, відновлювальний і логістичний потенціал супротивника знижується.

Якщо зараз ми можемо говорити про паузи між ударами в два тижні, то через якийсь період часу, це буде середньостатистично три тижні, розповів військовий оглядач Олександр Коваленко в ефірі "FreeДом".

"Для подібних ударів, щоб вони мали якийсь ефект, необхідний елемент прориву протиповітряної оборони. Елемент прориву протиповітряної оборони обумовлений великою кількістю одиниць ракетного озброєння, які запускаються...", - заявив експерт.

За його словами, головне, щоб ракет було досить багато, і протиповітряна оборона не могла знищити всі об'єкти, які запускаються.

"Тобто, це кількість у 70, 80, 90, 100 ракет протягом такого удару має бути запущена. Щоб накопичити таку кількість, відтворити, зняти зі зберігання, відновити, відправити на аеродром, розмістити на пускових майданчиках – це все займає... певний проміжок часу... якщо ми може зараз говорити про паузи між ударами в два тижні, то через якийсь період часу, це буде середньостатистично три тижні", – спрогнозував він.

Масований ракетний удар РФ по Україні 23 листопада і загроза нової атаки це варто знати

Наприкінці листопада російські загарбники знову атакували українську територію ракетами і дронами. Під удари потрапили об'єкти критичної інфраструктури, а також житлові будинки, є руйнування, жертви і постраждалі.

Українські воїни знищили 51 з понад ворожих 70 ракет і 5 безпілотників. Унаслідок масованого обстрілу виникли проблеми з електро-, тепло - і водопостачанням. Пізніше ситуація була стабілізована.

У Генштабі Збройних сил України попереджали, що супротивник знову може завдати ракетних ударів по об'єктах критичної інфраструктури в глибині нашої країни.

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов говорив, що ворожі атаки будуть, але українська сторона робить все для того, щоб наша енергосистема вистояла.

Вас також можуть зацікавити новини: