Окупанти вивезли всіх колаборантів з сім'ями з Олешок / фото REUTERS

Російські окупанти вивезли всіх колаборантів з тимчасово захоплених Олешек. Разом зі зрадниками поїхали їхні родини. Куди саме відправили жителів, які співпрацювали з ворогом, невідомо.

Інформацією про це поділилися в Центр національного опору. У повідомленні на офіційному сайті сказано: "Росіяни вивезли всіх колаборантів з тимчасово окупованого міста Олешки (Херсонська область). Так, були вивезені всі представники окупаційної адміністрації та поліцаї. Разом з ними на автобусах вивезли сім'ї зрадників".

Раніше аналогічно вчинили з колаборантами в Новій Каховці. З міста вивезли не лише членів окупаційної адміністрації, а й тих, хто брав участь у спільних рейдах з рашистами проти місцевого населення, залякував громадян та примушував до співпраці з ворогом.

Відео дня

Ситуація на Лівобережній Херсонщині: останні дані

  • З 3 по 5 грудня проходитиме евакуація українців, які залишилися в дачних селищах на тимчасово окупованій території, і не встигли або не змогли приїхати в Херсон.
  • У населених пунктах на лівому березі Дніпра окупанти посилили фільтраційні заходи. Вони перевіряють транспорт, документи і телефони у всіх громадян на в'їзді в Генічеськ.
  • За даними Генштабу ЗСУ, 1 грудня рашисти вивели окремі підрозділи з Олешок і розосередили їх уздовж ділянки автомобільної дороги у напрямку до Голої Пристані.

Вас также могут заинтересовать новости: