Окупанти послабили наступ під Авдіївкою, але активно штурмують на двох напрямках, - Генштаб

На Новопавлівському та Бахмутському напрямку відбулося найбільше бойових зіткнень за добу.

Протягом минулої доби на фронті відбулося 57 бойових зіткнень. Найактивніше окупанти намагаються прорвати оборону ЗСУ на Донбасі.

Як йдеться у ранковому зведенні Генерального штабу ЗСУ, на Куп’янському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Водночас на Лиманському напрямку воїни відбили 7 атак противника в районі населеного пункту Терни Донецької області.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили 14 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Виїмка, Спірне, Богданівка, Кліщіївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку, Сили оборони відбили 5 атак в районах населених пунктів Новокалинове, Бердичі та Нетайлове Донецької області, де ворог намагався вибити наші підрозділи із займаних рубежів.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Новомихайлівка, Георгіївка, де противник, за підтримки авіації, 21 раз намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог 2 рази атакував позиції наших захисників в районах Старомайорського Донецької області; Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом минулої доби росіяни здійснили 5 безуспішних атак позицій наших військ.

Війна в Україні - останні новини

Росія каже, що її окупаційні війська вже нібито увійшли до Часового Яру Донецької області. Речник Східного командування Збройних сил Андрій Задубінний заявив у коментарі Reuters, що ця інформація не відповідає дійсності.

Тим часом окупанти не припиняють обстрілювати мирні українські міста. Під ворожим вогнем 6 квітня опинилися, зокрема, Харків та Одеса, загинули люди. 

Крім того, росіяни вдарили по Донеччині з артилерії. Внаслідок обстрілів загинули пʼятеро людей. Серед жертв атаки – мати та її 16-річна донька. 

Вас також можуть зацікавити новини: