ЗСУ тримають оборону / фото 53 ОМБр ім. князя Володимира Мономаха

Окупанти стягують на Донбас резерви з усієї Російської Федерації, щоб прорвати лінію оборони Збройних сил України. Попри це, загарбники не мають стратегічних успіхів на Східному напрямку.

Керівник служби зі зв'язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо повідомив в ефірі телемарафону, що продавити лінію оборони ЗСУ ворог намагається за допомогою "мʼясних штурмів".

"Російські підрозділі "Шторм-Z", "Шторм-V", "які складаються з колишніх увʼязнених, офіцерів штрафників та мобілізованих. Вони їх кидають просто в штурми, кидають з технікою", — зазначив пресофіцер.

Відео дня

За його словам, РФ намагається продавити позиції ЗСУ, але українську війська займають активну оборону. Наразі найгарячіші бої на Сході відбуваються на Куп'янському напрямку. Минулої доби ворог 691 раз обстріляв там позиції українських захисників. Головна мета інтервентів – вийти в Куп'янськ, знову його окупувати і "здобути хоч якусь перемогу, якої в них вже давно не було".

"Вони готувалися до цього, ми також готувалися, наші позиції зміцнювалися. Попри таку інтенсивність обстрілів, стратегічного успіху на цьому напрямку противник не отримав", – наголосив Фітьо.

Водночас на Бахмутському напрямку ситуація є досить напруженою, але контрольованою. Там ЗСУ знищили 202 військовослужбовців армії противника, не давши ворогу просунутися вперед.

Війна в Україні - останні новини

У ЗСУ повідомляли, що окупанти атакують на Куп’янському напрямку з метою оточити місто та вийти рубіж річки Оскіл, аби пробити сухопутний коридор до Борової.

Нещодавно прикордонники перервали армії РФ зв'язок на Куп’янському напрямку.

Президент Володимир Зеленський сказав, хто обороняє Куп'янськ.

Вас також можуть зацікавити новини: