Лейтенант ЗСУ Микола Мельник пояснив, чому армія України "паперова" / фото скріншот

Екс-командир 4 роти 47-ої механізованої бригади лейтенант Микола Мельник пояснив: один з головних мінусів армії України полягає в тому, що це паперове військо, яке вчать на засадах "алкоголізму".

Про це він заявив в інтерв'ю Українській правді, акцентуючи, що єдина перевага ЗСУ - це люди. "Все інше у нас хріново: забезпечення, підготовка, управлінські рішення, "паперова армія"... Про мінуси я можу дуже довго розповідати", - перерахував він.

За словами Мельника, наразі більшість навчальних центрів нормально не готують українців до війни. На його думку, слід докорінно змінювати саму систему.

Відео дня

"Не вчать солдатів нічого, крім алкоголізму", - уточнив лейтенант. 

Військовий вважає, що без волі людей Україна не досягла б нічого у війні, його, як воїна, теж сформували саме побратими. 

Екскомандир роти 47 бригади стверджує, що під його командуванням більшість українців мали мотивацію воювати: вони своєю силою духу "запалювали" інших і отримали під час війни можливість проявити талант, який не могли реалізувати у цивільному житті. "У мене були пацани, які абсолютно спокійно наодинці прикривали відступи мінометних батарей", - вказав лейтенант.

Водночас є і такі, які приходять до армії знімати ТікТоки, а коли починає бахкати, для них трішки все змінюється - їм вже хочеться додому, згадав Мельник. 

"Поки ти цих людей не привів на жорсткі бойові зіткнення, доволі складно зрозуміти, хто чого вартує", - констатував він. 

Як Росія підготувалася до контрнаступу ЗСУ - думка Мельника

Микола Мельник в коментарі УП також перерахував фактори, які Україна не врахувала під час контрнаступу. Зокрема, не було приділено достатньої уваги ролі авіації, також безпосередньо на навчаннях у Німеччині з'ясувалося, що слід розділяти піхоту і бронегрупи. У зворотному - це призведе до великих втрат. За його словами, бійці 4 роти 47-ої механізованої бригади впоралися зі своїми задачами під час контрнаступу, проте до кінця їх було виконати неможливо.

Вас також можуть зацікавити новини: