Олексій Тарасенко розповів про критичну потребу армії України / колаж з фото УНІАН та скріншоту

В Україні мобілізація 2024 має бути покращена, в армії не вистачає молодих солдатів.

У лавах українського війська зараз перебувають "в основному чоловіки дуже старшого віку із купою проблем, які зазвичай виникають", розповів командир батальйону 5-ї Окремої штурмової бригади Збройних сил Олексій Тарасенко в ефірі каналу "Еспресо". За його словами, середній вік оборонця нашої держави становить понад 40 років.

Комбат підкреслив, що армії потрібні свіжі сили, зокрема, й через те, що ті, хто прийшов з самого початку повномасштабного вторгнення Росії, "плавно закінчилися". Тарасенко зазначив, що захисники не обов'язково загинули - дехто міг бути поранений, хтось - перевівся у тил, оскільки не витримав психологічно.

Відео дня

"…Звісно, що у військах чекають свіже поповнення дуже сильно, тому що на багатьох напрямках, в багатьох підрозділах ситуація цілком собі критична і з особовим складом і якість особового складу, який навіть приходить, залишає бажати кращою", - додав він.

У центрі уваги законопроект про мобілізацію - що треба знати

Президент Володимир Зеленський у грудні говорив, що військові попросили мобілізувати ще до 500 тисяч українців. Потім уряд подав у парламент законопроект, який передбачалося посилення мобілізації та "закручування гайок" ухилянтам.

Згодом повідомлялося, що у проекті закону є багато спірних моментів. 11 січня Кабмін відкликав документ з Верховної Ради. В цей же день журналісти дізналися, що Міноборони вже підготувало нову редакцію законопроекту.

Екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ - генерал-лейтенант Ігор Романенко, говорив, що в армії є нестача людей, потрібні свіжі сили, і не час говорити про демобілізацію.

Вас також можуть зацікавити новини: