Росіяни можуть підірвати завод "Кримський титан" / ілюстрація REUTERS

Хімічний завод "Кримський титан" на тимчасово окупованому Росією українському півострові перебуває під особливим режимом контролю у військових РФ, розповів агент партизанського руху "АТЕШ".

"Загалом ситуація у місті напружена. Армянськ наповнений силами окупантів, величезна кількість агентури ФСБ буквально у всіх установах. Поліцаї районного відділу знаходяться в режимі посилення. Місто у червоній зоні ризику, можливості самостійного розмінування "Титану" зараз немає. Завод перебуває під особливим режимом контролю у військових. Впровадження додаткових агентів на завод сильно ускладнено. Доводиться проходити ретельні перевірки", - зазначив він.

Крім того, партизан повідомив про те, що по селах розмістилися "квартиранти-офіцери", і додав, що триває ремонт Чонгарського мосту:

Відео дня

"На місце приїжджав Гоблін і Сальдо. Перебувають під охороною з ПВК "Конвой". Судячи з усього, Сальдо зараз у Криму".

Коли росіяни можуть підірвати завод "Кримський титан" - думка

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко вважає, що ризик підриву хімічного заводу "Кримський титан" буде можливий, коли російські війська почнуть тікати з тимчасово окупованого півострова.

"Щоб загальмувати, але ніяк не зупинити сили оборони України, вони можуть піти на цей масштабний терористичний акт. Це дозволить їм трохи виграти час, загальмувавши просування української армії", - зазначив він.