Росіяни можуть підірвати завод "Кримський титан" / фото ua.depositphotos.com

Ризик підриву хімічного заводу "Кримський титан" буде можливий, коли російські війська почнуть тікати з тимчасово окупованого півострова.

"Щоб загальмувати, але ніяк не зупинити Сили оборони України, вони можуть піти на цей масштабний терористичний акт. Це дозволить їм трохи виграти час, загальмувавши просування української армії", - зазначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

При цьому він провів паралель з підривом росіянами Каховської ГЕС:

Відео дня

"З переляку російське командування вже підривало Каховську ГЕС, щоб виключити гіпотетичне форсування Дніпра. На аналогічний військовий злочин з катастрофічними наслідками вони можуть піти, організовуючи втечу з Криму".

Експерт вважає, що одним із завдань міжнародного співтовариства має бути здійснення такого тиску на Москву, щоб вона розуміла, що кожен екологічний злочин їй буде коштувати дуже дорого:

"В іншому випадку, наслідки вибуху розгрібати, як нам, так і Європі".

Загроза підриву заводу "Кримський титан" - детальніше

Нагадаємо, 12 червня Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що росіяни готуються здійснити теракт на заводі "Кримський титан" в окупованому Армянську на півночі Криму.

Дещо пізніше у ГУР назвали дії росіян черговим шантажем: "Держава-терорист продовжує терористичні практики. У цьому випадку мова йде поки про шантаж, як і у випадку Запорізької атомної станції".

21 червня начальниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк заявила, що ситуація навколо хімічного заводу "Кримський титан" відстежується, це може стати черговим техногенним шантажем з боку російських загарбників.