У РДК прокоментували нібито підрив авто Міноборони РФ під Брянськом

Начальник штабу російського добровольчого корпусу "Фортуна" вважає, що даний інцидент свідчить про рівень підготовки прикордонної служби РФ.

Начальник штабу російського добровольчого корпусу Олександр "Фортуна" в ефірі інформаційного телемарафону прокоментував інформацію, що надходить сьогодні, про ситуацію в Брянській області і підірвану машину Міноборони РФ

"У Брянській області постійно щось вибухає, вони (російські військові - УНІАН) десь їздять і вибухають на своїх мінах, на ще на чиїхось мінах. Я так думаю, що це свідчить про рівень підготовки прикордонної служби, в першу чергу про це", - акцентував він.

Олександр "Фортуна" констатував, що замок на кордоні РФ невидимий: "Замок тільки в головах і в думці людей про те, що він існує".

Також начальник штабу РДК відзначив місію на Білгородщині і відреагував на інформацію української розвідки про те, що Росія відійшла з деяких селищ на своєму прикордонні. 

"На сьогоднішній момент в Бєлгородській області відбувається операція "Російського добровольчого корпусу" і Легіону "Свобода Росії". Існує така інформація про те, що частина адміністративного апарату управління вивезена за межі кудись. Начебто як є інформація, що вивезені жителі якихось сіл, але вона нічим не підтверджена. Є інформація про перекидання військової техніки та особового складу армії РФ на даний напрямок з ФРонту - це вже відповідає дійсності", - підкреслив "Фортуна".

Начальник штабу Російського добровольчого корпусу акцентував, що військова ціль першого етапу операції російських добровольців полягала в тому, щоб стягнути частину військ РФ з фронту в Бєлгородську область. "Ми ж всі слухаємо, як кажуть, що кордони Росії на замку, і тепер ми всі розуміємо, що замок, напевно, там іграшковий. Там є частини професійні, є прикордонники і ФСБ РФ, і десантники, і строковики, і мобілізовані. Але вони як і раніше не готові до подібних дій з нашого боку", - констатував "Фортуна".

Прорив російського кордону - головне

21 травня 2023 року бійці "Російського добровольчого корпусу" і Легіону "Свобода Росії" здійснили перший "рейд" по прориву російського кордону в Грайворонському районі Бєлгородської області. Добровольці оцінили свою операцію як успішну і відзначили, що в результаті було завдано поразки Збройним силам РФ, ФСБ, Росгвардіі і Міністерству оборони. Представники РДК і Легіону "Свобода Росії" заявили, що далі масштаб місії буде тільки наростати.

Україна заявила, що не має відношення до цих "рейдів" в Брянську область громадян РФ, які проводять там операцію для "створення смуги безпеки".

26 травня представник української розвідки Андрій Юсов, коментуючи останні події з "рейдами" російських повстанців у Бєлгородську область, заявив, що Росія відійшла з деяких селищ на своєму прикордонні. При цьому представник ГУР МО України з міркувань безпеки не став уточнювати деталі.

Сьогодні, 27 травня, у Брянській області РФ, яка межує з Україною, знову було неспокійно. У регіоні дрон-камікадзе атакував автомобіль "Нива" Міноборони РФ на дорозі Бровничі - Сушани у Брянській області. Російські ЗМІ писали, що загинули двоє військовослужбовців, а на місці події працюють екстрені служби. У мережі також публікувалися фото пошкодженої "Ниви".

Вас також можуть зацікавити новини: