У РФ знову неспокійно: заявляють про "прорив диверсантів" і удар по авто Міноборони / скриншот

У Брянської області Російської Федерації, що межує з Україною, знову неспокійно. Регіон атакований за допомогою безпілотників, пише місцевий Telegram-канал "112". 

"Дрон-камікадзе атакував автомобіль "Нива" Міноборони РФ на дорозі Бровничі - Сушани в Брянській області. Загинули двоє військовослужбовців", - пише канал, уточнюючи, що на місці події працюють екстрені служби. В мережі також публікують фото пошкодженої "Ниви". 

У РФ знову неспокійно: заявляють про "прорив диверсантів" і удар по авто Міноборони / фото t.me/vchkogpu

Канал Baza стверджує, що диверсанти намагаються прорватися в Брянську область, тому місцевих жителів попросили сховатися в підвалах, а всі служби підняті по тривозі. 

Канал "Новини Брянськ" пише, що біля села Бровничі йдуть бої з "українськими диверсантами".

"Українська ДРГ намагалася прорватися в село Сушани Брянської області. Також повідомляється про спробу прориву біля села Бровничі, там зараз йдуть бої. Оголошено сигнал "Едельвейс"... Мирні ховаються в підвалах, на вулиці чути постріли", – йдеться в повідомленні.

Обидва згадані населені пункти розташовані у Климовському районі області – за лічені сотні метрів від українського кордону.

Проект "ВЧК-ОГПУ" також повідомляє про інцидент в іншому районі - Трубчевському. Тут у селі Попівка (близько 23 кілометрів від кордону) зі стрілецької зброї збивали безпілотник.

Оновлено (16:51): Російські Telegram-канали публікують подробиці інциденту з автомобілем Міноборони РФ. 

Shot стверджує, що безпілотник пробив дах авто і здетонував. В результаті обидва військових, які перебували в авто, були ліквідовані. Канал "Кооператив" опублікував фото пошкодженої "Ниви" зблизька.

У РФ знову неспокійно: заявляють про "прорив диверсантів" і удар по авто Міноборони / фото "Кооператив"

Також губернатор Брянської області Олександр Богомаз відреагував на численні публікації про події в області. Через кілька годин після появи повідомлень про "диверсантів" і "Ниву" він заявив, що подібних інцидентів не ставалося.

"Сьогодні багато Telegram-каналів поширили інформацію про спробу незаконного проникнення диверсійної групи на територію Климовського району. Ця інформація є недостовірною. Жодних спроб проникнення ДРГ з боку України не було. ... Прохання до жителів регіону користуватися тільки офіційними джерелами інформації", - написав він.

Водночас Богомаз стверджує, що були здійснені обстріли населених пунктів Климовського району, зокрема, згаданих раніше Сушан.

Ситуація в Брянській області - що потрібно знати

Російські добровольці, які воюють на боці України, дедалі частіше здійснюють прориви через кордон РФ в прикордонних областях, зокрема, Брянській і Бєлгородській.

У квітні бійці Російського добровольчого корпусу могли проникнути в Брянську область і поспілкуватися з місцевими жителями

22 травня бійці РДК здійснили нові рейди по населених пунктах Брянської області.

Цього тижня в Брянській області Росії терміново збирали силовиків, щоб посилити Севський, Суземський, Трубчевський і Климовський райони. 

Вас також можуть зацікавити новини: