Підривом ГЕС ворог відтермінував форсування нами Дніпра на місяць - Світан

Експерт упевнений, що Генштаб планував висадку на лівому березі, і ці плани нікуди не поділися.

Військовий експерт Роман Світан впевнений, що росіяни підірвали греблю Каховської ГЕС саме для того, щоб не допустити висадки українського десанту на лівому березі Дніпра.

За його словами, у росіян там було занадто мало сил для того, щоб стримати наступ ЗСУ через Дніпро. Тому підрив греблі був в російських планах відпочатку. З урахуванням цього основна лінія російської оборони будувалася на значній відстані від річки – щоб не затопило.

"Як мінімум на місяць вони відтермінували наше форсування Дніпра в цьому регіоні. Зараз [план контрнаступу ЗСУ] змінився в більшій частині, зараз будуть використані резерви на запорізькому, донецькому і луганському напрямку", – заявив Світан.

Експерт припустив, що коли вода зійде і місцевість підсохне, Генштаб знову може повернутися до плану наступу з форсуванням Дніпра. 

"Нікуди від цього росіяни не подінуться, не підуть. Той напрямок - з-під Херсона або з-під Каховки в бік Армянська - він буде одним з основних", - вважає Світан.

Ситуація з повінню на Херсонщині - останні новини

Із затоплених вулиць Херсона врятували всіх бажаючих. Вранці 8 червня рятувальні всюдиходи-амфібії пройшлися по зоні лиха, але нікого не підібрали – не було бажаючих.

Глава ОП Андрій Єрмак попередив, що через знищення Каховського водосховища і масовану повінь можуть загинути багато червонокнижних видів – без перспективи відновлення популяції.

Вас також можуть зацікавити новини: