Піонтковський відповів, як український наступ позначиться на долях Шойгу та Герасимова

В свою чергу Путіну політолог пророкує депортацію в Китай.

Російський політолог Андрій Піонтковський вважає, що міністр оборони РФ Шойгу та головнокомандувач окупаційних військ Герасимов стануть цапами-відбувайлами для своїх же соратників після українського контрнаступу.

"Всі люди, які здатні мислити у тому ж таки бункері, збагнули, що війну програно. Головна їхня задача, яку вони зараз і розв’язують, - як утриматися у владі, програвши війну. Один напрям – пошуки наступника, заміни Путіну. Бо набагато простіше пояснити народові: так, ми воювали (і вони вже відпрацьовують ці темнички на пропагандистських каналах), билися не з Україною, а з усім Заходом, з коаліцією з 60 держав, нам багато чого вдалося, ми врятували Вітчизну, Росію збережено тощо. А крім того, товариш Путін припустився низки помилок в українському питанні, тому з метою збереження здоров’я він змушений поїхати на тривале лікування до Китаю", - пояснив Піонтковський для телеканалу Еспресо.

Політолог зазначив, що негайне відсторонення Шойгу та Герасимова настане після визволительних операцій ЗСУ.

"Проте найголовніше, подивіться, як йде знищення Шойгу та Герасимова. Цим займається Пригожин, і йому дозволено все. Владі після поразки доведеться пояснювати, хто в ній винен. Так ось винуватці: Шойгу та Герасимов, які розкрадали армію, полководці-нездари. Погляд, який нав’язує Пригожин з подачі влади, розділяє 100-відсоткова спільнота, подивіться на їхні телеграми - Москва готується до продовження у владі цієї групи після неминучої поразки", - додав Піонтковський.

Контрнаступ України 2023 - що відомо

Минулого тижня стало відомо, що українська держава дуже серйозно готується до контрнаступу - про це Володимир Зеленський повідомив під час візиту до Італії. Пізніше український лідер говорив, що сподівається на швидке завершення війни з РФ завдяки сучасній зброї, наданій Києву.

Нагадаємо, Михайло Подоляк говорив, що контрнаступ ЗСУ не варто розглядати як велику вирішальну битву, оскільки це буде комплекс заходів.