Південна Корея передасть Україні техніку для прориву через мінні загородження

Це найпотужніша техніка, яку Корея досі надала Україні.

Уряд Південної Кореї надасть Україні два саперні танки К600 "Носоріг" для прориву через російські мінні поля, повідомляє південнокорейське видання Chosun.

"Хоча це і не летальна зброя, при необхідності її можна використовувати для прориву ліній оборони противника, тому вона оцінюється як найпотужніша техніка, яку Корея досі надала Україні", - пише видання.

Відзначається, що на рішення Південної Кореї вплинув візит лідера КНДР Кім Чен Ина в Росію і очікування того, що підтримка Північною Кореєю російських збройних сил, включаючи боєприпаси, посилиться.

Як пише видання, танк оснащений плугом для розмінування для пошуку закопаних мін, а також має "магніточутливий пристрій нейтралізації мін", який може виявляти міни на відстані до 5 метрів.

У той же час, наголошується, що, враховуючи можливість протидії з боку Росії, уряд Південної Кореї може поставити вимогу використовувати цю техніку тільки для гуманітарних операцій, таких як розмінування в тилових районах. 

Південна Корея та допомога Україні

В середині липня до Києва з візитом приїжджав президент Південної Кореї Юн сік Ель. В ході візиту він пообіцяв збільшити військову і гуманітарну допомогу в боротьбі з РФ. Пізніше влада Південної Кореї заявила, що до кінця 2024 року виділить Україні допомогу в розмірі $300 млн. А починаючи з 2025 року Південна Корея виділить Україні фінансову допомогу на суму $2 млрд.

Раньше Південна Корея висловила стурбованість з приводу візиту лідера КНДР Кім Чен Ина в Росію і можливої військової угоди між цими країнами.

Вас також можуть зацікавити новини: