Південна Корея стурбована можливою військовою угодою між Росією і КНДР / фото ua.depositphotos.com

У Сеулі занепокоєні можливою військовою співпрацею між Пхеньяном і Москвою після зустрічі Кім Чен Ина і Володимира Путіна в Росії.

Про це заявив міністр з питань об'єднання Південної Кореї Кім Юн Хо, передає CNN.

На його думку, авторитарні режими, схоже, збираються укласти "якусь військову угоду". На це вказують нещодавні візити Кім Чен Ина на заводи з виробництва боєприпасів у Північній Кореї та його візит до Росії.

Відео дня

Міністр об’єднання також згадав нещодавній візит міністра оборони Росії Сергія Шойгу до Пхеньяна та пропозицію Москви про підтримку Пхеньяном розробки супутника.

"Я не можу не бути глибоко стурбованим військовим співробітництвом і угодою про зброю", — сказав Кім Юн Хо.

Міністр закликав Пхеньян і Москву припинити свавілля і дотримуватися міжнародних норм, включаючи резолюції Ради безпеки ООН. Він зазначив, що Південна Корея уважно стежитиме за можливими військовими навчаннями двох країн.

Візит Кім Чен Ина до Росії – що відомо

Як писав УНІАН, напередодні Кім Чен Ин відвідав Росію, де зустрівся з Володимиром Путіним. Перед початком переговорів світова преса писала, що Путін проситиме в Кіма зброю для війни проти України, але жодних конкретних заяв на цю тему за підсумками зустрічі не було.

Диктатор КНДР під час зустрічі з Путіним заявив, що РФ "здобуде перемогу над злом у цій священній війні".

В ГУР МОУ після візиту Кім Чен Ина до Росії зробили висновок, що армія окупантів має серйозні проблеми із забезпеченням.

Колишній співробітник Комітету держбезпеки Радянського Союзу Сергій Жирнов в інтерв'ю УНІАН висловив упевненість, що Путін від зустрічі з Кім Чен Іном жодної вигоди не отримає:

"Це була просто путінська дурість, яка триває вже два роки. <…> Дурість у тому, що Путін і Кім Чен Ин зустрілися. У тому, що Путін сказав, що не дотримуватиметься санкцій. Путін влаштував з ним зустріч на космодромі "Східний" - найгіршого місця, для того, щоб показати, що в Російській Федерації нічого не працює, все розкрадається, немає. Дурність у тому, що Путін і Кім Чен Ин зустрілися. У тому, що Путін сказав, що не буде дотримуватися санкцій. Більшого подарунка [для Заходу] Путіна зробити не міг. Це зрозумів навіть Пєсков, який уже намагається відіграти у зворотний бік, говорячи, що нічого не підписали і все не так зрозуміли"

Вас також можуть зацікавити новини: