Полковник Жданов пояснив, чому авіація ЗСУ не завдає ударів по Кримському мосту (відео)

Експерт зауважив, що раніше крейсер "Москва" захищав Крим від повітряних атак, але, на щастя, це судно спочиває на дні моря.

Військовий експерт Олег Жданов розповів про перешкоди, які заважають ЗСУ знищити Кримський міст.

"Ви такі наївні і думаєте, що російська авіація не вийде назустріч і не дасть повітряний бій? Американці теж так думали, поки російські винищувачі не знищили у нейтральному небі американський безпілотник. Звісно, засоби ППО та російська авіація не дозволять вдарити по Кримському мосту. Також не варто забувати, що чим ближче підлітати до Криму - то тим більша вірогідність потрапити у зону дії російської ППО, яка базується на кораблях Чорноморського флоту", - сказав Жданов.

Експерт зауважив, що раніше крейсер "Москва" захищав Крим від повітряних атак, але, на щастя, це судно спочиває на дні моря.

"Повірте, як тільки українська авіація залетить у акваторію Чорного моря, то авіація окупантів миттєво зреагує. Якби це було можливо, то наші Су-24 давно би полетіли і бабахнули Кримський міст, а потім повернулися би успішно назад із бойового завдання. На жаль, на сьогоднішній день це неможливо", - додав Жданов.

Вибухи на Кримському мосту – що було раніше

8 жовтня 2022 року на Кримському мосту стався вибух, що частково обвалив два автомобільні прольоти. Станом на 3 січня 2023 року росіяни продовжили ремонтувати дорожнє полотно.

Пошкодження Кримського моста ускладнює постачання продовольства, пального та озброєння на тимчасово окупований півострів і південь України, а також перекидання мобілізованих росіян.

Військовий експерт Олексій Мельник заявляв, що у ЗСУ наявні засоби ураження, якими Україна може бити по військових об'єктах росіян у Криму, зокрема і по Керченському мосту.

Вас також можуть зацікавити новини: