Зруйнований Кримський міст / фото Maxar Technologies

У ЗСУ наявні засоби ураження, якими Україна може бити по військових об'єктах росіян у Криму. Вразливим до ударів залишається й Керченський міст.

Як розповів в інтерв'ю "Обозреватель" військовий експерт Олексій Мельник, "зараз на окупованих територіях материкової України фактично немає точки, яка б не досягалася українськими засобами ураження. Навіть Крим не є безпечним місцем".

Мельник додав, що сім’ї окупантів це розуміють, тому почали масово повертатися з півострова додому. "Сім’ї приїжджали в Україну як на курорт, як на відпочинок. Тут тобі і море, і фрукти-овочі. Був момент, коли вони дійсно почали тут обживатися", – сказав він.

Відео дня

Втеча російських сімей з окупованих територій є "ластівкою" посилення можливостей української армії, як це вже раніше сталося в Херсоні.

Наразі усі ці території перебувають у зоні досяжності засобів ураження українських Сил оборони, підсумував експерт.  "Через те, що озброєння ЗСУ досягає майже будь-якого куточку окупованої території, у ворога спрацьовує інстинкт самозбереження і він намагається залишити небезпечне місце", - пояснив він.

За його словами, доволі умовно працює й Кримський міст: "Ані Керченський міст, ані керченська переправа нормально не працюють, є загроза, яку розуміють росіяни, - історія з Керченським мостом може повторитися".

Вибух на Кримському мосту – що відомо

8 жовтня на Кримському мосту стався вибух, що частково обвалив два автомобільні прольоти. Станом на 3 січня 2023 року росіяни продовжили ремонтувати дорожнє полотно.

Путін назвав вибухи "терактом". Джерела УНІАН в правоохоронних органах підтверджували, що за інцидентом стоять українські спецслужби.  

Пошкодження Кримського моста ускладнює постачання продовольства, пального та озброєння на тимчасово окупований півострів і південь України, а також перекидання мобілізованих росіян.

Вас також можуть зацікавити новини: