У РФ вже назвали свою причину вибуху на Кримському мосту / фото t.me/Bratchuk_Sergey

Національний антитерористичний комітет Росії стверджує, що на Кримському мосту залізничний потяг з паливом загорівся після того, як стався підрив вантажної машини.

Вибух на Кримському мосту призвів до того, що загорілися сім паливних цистерн потяга, повідомляє Telegram-канал "РБК", посилаючись на відомості комітету.

"На Кримському мосту стався підрив вантажного автомобіля... Це призвело до загоряння семи паливних цистерн залізничного складу. Два автомобільних прольоти міст частково обвалені",- стверджують у російському відомстві.

Пожежа на Кримському мосту - що трапилося сьогодні

Нагадаємо, вранці 8 жовтня стало відомо, що на залізничній гілці Кримського мосту сталася сильна пожежа. За попередніми відомостями, горів паливний термінал. Рух на Кримському мосту було зупинено.

Крім того, з'явилася інформація про пошкодження прольотів автомобільної частини Кримського моста.

Вибухи в Криму 2022 - важливі новини

Влітку в захопленому РФ Криму пролунали низка вибухів. Зокрема, у серпні були вибухи на аеродромі біля Новофедорівки, знищено близько 10 ворожих літаків. Після цього росіяни в паніці почали масово залишати півострів.

Пізніше були вибухи на військовому складі біля Джанкоя. У РФ повідомляли, що на складі була диверсія.

Довідка УНІАН. Росія захопила український Крим у 2014 році. Проти незаконної анексії українського півострова виступив майже увесь світ.

РФ збудувала транспортний перехід через Керченську протоку, який складається з розташованих поруч автомобільного й залізничного мостів. Цей перехід називають Кримським або Керченським мостом. Перехід сполучає Керченський півострів з Таманським.

Автомобільну частину Кримського моста відкрили 15 травня 2018 року, а залізничну відкривали поступово пізніше. Наприкінці грудня 2019 року залізничну частину відкрили для пасажирських потягів, а влітку 2020-го - для вантажного.

Росія перетворила курортний український півострів на військову базу.

Вас також можуть зацікавити новини: