Боєць врятував свого командира / скріншот

Поранений і з контузією, але не покинув свого керівника під завалами. Це історія двох бійців-прикордонників - майора і молодшого сержанта, які потрапили під обстріл біля Бахмута.

Обидва були поранені, але вижили завдяки тому, що своїх у бою не кидають, йдеться в сюжеті ТСН.

Між ними - різниця у віці та у військових званнях. "Спочатку було на "ви", бо це ж старша людина, майор цілий. Зараз уже все, на "ти" й уже "хрещеник"", - розповідає сержант. 

Прикордонник Андрій Соломонюк на псевдо "Соломон" переніс вже 11 операцій на нозі, три - на оці й три - на легенях. Він каже, що з такими пораненнями просто стік би кров'ю. Бійця, який його врятував, звати Віталій Дем'янчук. Він був контужений та поранений, але врятував майора.

Віталій приїхав у гості до Андрія у госпіталь. Вже разом вони пригадують той бій, який зробив їх майже ріднею. "За всіма правилами треба залишитись самому живим - це головне правило. А тут він такий, про себе навіть не подумав, а поліз мене шукати", - каже "Соломон". Він мріє приїхати до Дем'янчука додому й подякувати його батькам за те, що виховали такого сина.

Героїчний порятунок побратимів на Донбасі

Раніше група прикордонників разом з побратимами із Сил оборони прийняли нерівний бій з російськими окупантами на Донбасі. Під час битви українському прикордонникові вдалося врятувати побратимів від загибелі. 

Вас також можуть зацікавити новини: