Посилено ППО на північному напрямку, задіяно кілька вогневих груп – Наєв

Відбувається посилення протиповітряної оборони на Сумському напрямку, де працюватимуть вогневі групи по повітряним цілям вдень і вночі. Про це повідомив командувач Об'єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій НАЄВ у з приводу посилення ППО на північному напрямку.

Він зазначив, що додаткові вогневі групи озброєні крупнокаліберними кулеметами з коліматорними та тепловізійними прицільними комплексами, аби працювати по повітряним цілям, зокрема, і вночі. Групи також устатковані прожекторними установками.

Наєв зазначає, що, перебуваючи на одній з вогневих позицій, особисто спостерігав роботу екіпажів цих мобільних вогневих груп під час нападу ворожих безпілотників. 

Відео дня

Командувач Об'єднаних Сил ЗС України нагадав, що ППО певною мірою залежить від міжнародної воєнно-технічної допомоги, тому рівень захищеності об’єктів критичної інфраструктури підвищується в межах тих ресурсів, які отримує Україна. Він додав, що для більшого захисту українського неба необхідна додаткова допомога від західних партнерів.

Ситуація на півночі України - деталі

10 липня 2023 року Рада оборони Сумської області ухвалила рішення про евакуацію людей з п'ятикілометрової прикордонної зони. 

Тоді голова Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх повідомив, що з січня по липень 2023 року від ворожих обстрілів загинуло 35 цивільних осіб, зокрема, за останній місяць - 17 людей, з яких 1 дитина, були вбиті російськими військами у прикордонних громадах області. Людям доводиться виживати тижнями, а то й місяцями без світла, а також часто там не працюють магазини, школи, лікарні, тому що неможливо безпечно завезти найнеобхідніші продукти харчування, ліки.

Евакуація з Сумщини проводиться в межах 5-кілометрової прикордонної зони, де постійно лунають обстріли і існує загроза вторгнення диверсантів. В разі посилення обстрілів зону евакуації можуть збільшити до 10 кілометрів від прикордоння.

Вас також можуть зацікавити новини: