Частина України "почервоніла" на мапі / фото ua.depositphotos.com

У ніч на понеділок, 1 травня, в Україні оголосили масштабну повітряну тривогу.

Наразі сигнал про небезпеку лунає у Сумській, Полтавській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій, Миколаївській, Херсонській та Одеській областях. Луганська область та тимчасово окупований Крим "червоні" на мапі вже тривалий час.

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак закликав українців не ігнорувати оповіщення про небезпеку. "Тривоги не ігноруємо", - написав він у своєму Telegram-каналі о 02:52.

Відео дня

Оновлено о 03:46: Тривогу оголосили у Кіровоградській, Черкаській, Чернігівській, Київській, Житомирській та Вінницькій областях.

Оновлено о 04:15: Тривога поширилася на Хмельницьку, Львівську, Тернопільську, Івано-Франківську, Закарпатську, Волинську, Чернівецьку та Рівненську області. Наразі по всій території України лунає сигнал тривоги.

Оновлено о 04:30: Єрмак закликає українців не видавати роботу протиповітряної оборони. "Подбайте про свою безпеку, не видавайте роботу ППО", - написав він.

Оновлено о 04:30: У Київській обласній державній адміністрації попереджають про загрозу ракетного удару. "Перебувайте в укриттях або дотримуйтеся правила "двох стін". Зберігайте спокій та бережіть себе і рідних!" - йдеться у повідомленні.

Оновлено о 04:47: Є цілі у напрямках Дніпропетровської, Кіровоградської, Донецької, Київської, Сумської, Полтавської, Запорізької, Черкаської областей, повідомляє речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

Оновлено о 04:50: В Офісі президента повідомляють про роботу протиповітряної оборони.

Оновлено о 04:54: У Київській міській військовій адміністрації повідомляють, що працює ППО. "Зберігайте спокій! До відбою  повітряної тривоги перебувайте в укриттях!" - закликають киян.

Оновлено о 05:30: Повідомлялося про гучні звуки у ряді областей. Єрмак написав: "Повітряні сили та ППО 💪"

Оновлено 6:38: В областях України почали давати відбої повітряної тривоги.

Вас також можуть зацікавити новини: