Пригожин отримав від Путіна "чорну мітку" за Бахмут, його "приберуть" - експерт (відео)

Засновнику ПВК "Вагнер" не можна повертатися в Росію. Привітання Путіна з успішним завершенням операції - негласний знак цього гніву, про який знають в Кремлі.

Лідер РФ Володимиру Путін видав засновнику ПВК" Вагнер "Євгену Пригожину "чорну мітку" за Бахмут в рамках свого привітання 21 травня, яке опублікувала прес-служба Кремля у зв'язку з "захопленням" міста, яким напередодні похвалилися найманці

В словами російського опозиціонера Геннадія Гудкова, тонкість психологічної поведінки Путіна полягає в тому, що зазвичай його "привітання" варто трактувати абсолютно протилежним чином. Він вважає, що Пригожин "роздраконив" лідера РФ своїми інтерв'ю про Бахмута, адже в ньому наговорилися багато зайвих деталей, які стосувалися й Путіна.

"Всі бояться привітань Путіна. Вручення будь-яких нагород, медалей, звань і поздоровлень, зазвичай, навпаки, мають інший ефект. Це "чорна мітка". Я не виключаю, що привітання Пригожина Путіним - це "чорна мітка", про яку він повинен був задуматися", - заявив він.

Гудков підкреслив, що тепер Пригожину в Москву повертатися небезпечно, як і в саму Росію. Він каже, що Кремль сподівався не на перемоги Пригожина в Бахмуті, а на його випадкову "самоліквідацію": "Я не виключаю, що з ним що-небудь трапиться", - заявив опозиціонер. 

Також Гудков вважає, що Пригожин, найімовірніше, розуміє хиткість свого становища. Не виключено, що він домовився зустрітися з Путіним, щоб щось виправити через відчай, але лідер РФ навряд чи буде до нього прихильний.

Президент РФ остаточно втратив всі свої людські якості - став лицеміром, ханжею і людиною, якій не можна вірити, підкреслив Гудков.

Путін наговорив "зайвого" у своєму інтерв'ю - основні тези

Нагадаємо, що 24 травня на каналі прокремлівського політтехнолога Костянтина Долгова вийшло скандальне інтерв'ю із засновником ПВК "Вагнер" Євгеном Пригожиним. Однією з головних тим обговорення стало оголошення ватажка "вагнервців" про те, що 20 травня його найманці повністю захопили Бахмут (Генштаб ЗСУ офіційно спростував цю інформацію).

Він визнав, що під Києвом і під Херсоном у його найманців "не склалося" і вони були змушені відійти. Також Пригожин заявив, що війною проти України Путін як ніколи раніше "мілітаризував" Київ та посприяв формуванню висококласної боєздатної армії (з 20 тисяч "умілих" бійців ряди ЗСУ виросли до 400 тисяч, вказав Пригожин). 

Крім того, що він назвав ЗСУ "однією з найсильніших армій світ", ватажок ПВК "проїхався" критикою по Міністру оборони РФ Шойгу через поїздки його дочки разом з чоловіком за кордон, а також вказав, що чинне політичне керівництво може "прос**ти" Росію. 

Вас також можуть зацікавити новини: