Пригожин вже не вперше заявляє про взяття Бахмута / скріншот

Ватажок ПВК "Вагнера" Євген Пригожин стверджує, що Бахмут Донецької області був повністю захоплений окупантами. Наразі підтвердження цієї інформації від української сторони немає.

Про нібито захоплення українського міста повідомляється у відеозверненні Пригожина, яке публікує його прес-служба.

"20 травня 2023 року. Сьогодні о 12 годині повністю був "узятий" (захоплений "вагнерівцями", - УНІАН.) Бахмут... 224 дні тривала операція зі "взяття" Бахмута. "Бахмутська м'ясорубка" розпочалася 8 жовтня 2022 року", — сказав він.

За словами Пригожина, з 25 числа ПВК "Вагнера" виводитиме своїх найманців на відпочинок і перепідготовку.

При цьому ватажок "вагнерівців" пообіцяв показати повне відео встановлення російських триколорів після 18:00 через проблеми з інтернетом.

Він подякував президенту РФ Путіну і російському генералу Суровікіну. Також він знову розкритикував Шойгу і Герасимова.

Заяви Пригожина щодо ситуації в Бахмуті

Запеклі бої за Бахмут тривають з 2022 року. Атаки "вагнерівців" та військових Міноборони РФ на місто-фортецю мужньо відбивають українські захисники.

Раніше Пригожин в істериці заявив, що його найманці залишать Бахмут, якщо їм не нададуть боєприпаси. Але пізніше одумався і сказав, що поки що вони не відходять і не передають свої позиції путінським військовим, як планувалося раніше.

18 травня 2023 року ватажок "вагнерівців" заявив про нібито оголення флангів на півночі Бахмута через відхід російських регулярних військ.

Зазначимо, що Пригожин вже неодноразово заявляв про взяття Бахмута. Але це все виявлялося лише вкидами.

Вас також можуть зацікавити новини: