Жрін нагадав, що Захід досі дає можливість існувати цьому утворенню / фото Алексець Кравцов, УНІАН

Заступник командира 3-ї ОШБр Максим Жорін оцінив можливість "приєднання" так званого Придністров'я до Росії. Він нагадав, що там давно знаходяться війська РФ.

"Можливість офіційного "приєднання" Придністров'я до Рашки цілком реальна. За логікою РФ постійна ескалація - це найкращий спосіб тримати своє стадо в тонусі і готувати велику війну проти НАТО", - написав військовий у своєму Telegram-каналі.

При цьому він вказав, що Придністров'ї давно стоять російські війська - вони і так де-факто є частиною РФ.

Відео дня

"Складно зрозуміти, чому Захід досі дає можливість існувати цьому утворенню. Через свою слабкість тепер матимуть ще більшу проблему. А Молдова могла б, до речі, звернутися до нас за допомогою", - підсумував Жорін.

З'їзд "депутатів" у Придністров'ї - головні новини

Лідер невизнаного Придністров'я Вадим Красносельський оголосив про з'їзд у Тирасполі так званих депутатів усіх рівнів у зв'язку з "тиском з боку Молдови, що порушує права і погіршує соціально-економічне становище придністровців".

Опозиціонер Геннадій Чорба вважає, що на цих зборах, за наказом Москви, озвучать "прохання від імені громадян, які проживають на Лівому березі Дністра" прийняти Придністров'я до складу РФ. 

Вас також можуть зацікавити новини: