"Путін може програти НАТО": експерт спрогнозував подальші дії РФ

Черник припустив, який сценарій може реалізовувати Путін своїми діями.

Російський диктатор Путін відповідно до певної "ідеологічної схеми" може хотіти програти НАТО.

Таку думку висловив військовий експерт Петро Черник в ефірі Радіо НВ.

Згідно з цією "схемою", пояснює експерт, Путін не може програти Україні.

"А ось програти НАТО він може. ... У них там пропаганда досягла такого рівня, що один з мастодонтів світової пропаганди Йозеф Геббельс перевертається від заздрості в могилі, тому що такого рівня зомбування, мабуть, не бачила історія. Будь-яку тезу, будь-яку поразку вони перетворять на перемогу", - говорить Черник.

Експерт припустив, що в разі російського удару по Литві й подальшого програшу він може сказати росіянам наступне: "Я зробив все, що міг, знизив статус НАТО, знизив статус України. Ми не можемо виграти у НАТО, але ми зробили все можливе, що НАТО на нас не нападе".

Після, прогнозує він, між РФ і Заходом опуститься "залізна завіса", а Путін буде спокійно доживати своє життя, як Кім Чен Ин.

"Умовно Північна Корея, звучить дивно, але такий сценарій нас би влаштував. Бо рішення на пониження геополітичного статусу Росії є", - підсумував він.

Раніше російський публіцист Андрій Піонтковський спрогнозував, що Путін втратить владу після деокупації Збройними силами України. Його наступники будуть такими ж мерзотниками, як і він, проте підуть на серйозні поступки.