Путін дестабілізуватиме земну кулю, пише журнал / скріншот

Якщо військова підтримка Україна в її боротьбі проти російської агресії ослабне, наслідки будуть жахливими для Європи та решти світу, пише американський журнал Foreign Affairs.

"Якщо Путіну дозволять досягти будь-якої з його цілей в Україні, він не зупиниться на досягнутому. Росія буде більше загрожувати своїм сусідам, від Молдови до країн Балтії, і дестабілізуватиме земну кулю. Інші регіональні та глобальні сили візьмуть до уваги його успіх і використовують подібну тактику для досягнення своїх цілей", - пише видання

Поразка України означала б початок розпаду міжнародної системи, вказується далі:

Відео дня

"Невпевненість в собі на Заході призведе до згубних рішень. Історія показує, що заспокоєння диктаторів не веде до миру; це лише породжує майбутній конфлікт. Тому важливо, щоб союзники України у 2024 році посилили свою підтримку".

Також наголошується, що Україну час запросити в НАТО:

"Якщо в кінці війни Україна залишиться у сірій зоні між Росією і НАТО, це буде приводом для подальшої нестабільності і російської агресії... Після вторгнення у лютому 2022 року Фінляндія і Швеція побачили, що перед обличчям імперіалістичної Росії нейтралітет більше не є варіантом і що тільки членство у НАТО може гарантувати суверенітет. Те саме стосується і України... Час запросити Україну в НАТО. Це не означає, що Україна стане членом миттєво, але це дасть Путіну недвозначне повідомлення про те, що його війна вже програна".

Україна може перемогти у війні, обороняючись - думка

Раніше Foreign Affairs публікував думку, що Україна може перемогти у розв'язаній Росією війні за допомогою оборони.

Цей варіант на Заході зараз здебільшого ігнорують. Однак, в ньому є сенс, писав журнал, адже перемога Києва і його західних партнерів багато в чому полягає в тому, щоб не дати президенту Росії Володимиру Путіну досягти його стратегічних цілей: послабити Київ, захопити якомога більше території і не допустити подальшої інтеграції України з Європою.

Вас також можуть зацікавити новини: