Австрійський депутат порівняла Володимира Путіна з Адольфом Гітлером / скріншот

Та маячня, яку російський диктатор Володимир Путін говорить про Україну, схожа на безумства лідера нацистської Німеччини Адольф Гітлер щодо Польщі.

Історія здатна повторюватися у різних варіаціях, а ознаки фашизоїдних, фашистських систем дуже схожі, розповіла спікер австрійської партії "Зелені" з питань зовнішньої політики, міграції та прав людини Єва Ернст-Дзіджич під час інтерв’ю "Укрінформу".

"…якщо ми уважно прислухаємося до того, що говорить Путін, то він каже, що Україна не має права на існування. Що Україна не існує. Що ми зараз асимілюємо всіх українців і перетворимо їх на росіян. Що ми нападаємо на суверенну, незалежну державу, не дотримуємося жодних законів і просто робимо з країною те, що хочемо, тому що ми вважаємо, що вони не мають права жити незалежно. Що це, як не фашизм? Що це, як не те ж саме, що Гітлер говорив про Польщу? Для мене - це те ж саме", - зазначила депутат.

Відео дня

За її словами, треба визнати, що "що уся ця сфокусована на знищенні маячня Путіна є подібною до безумств Гітлера свого часу". Ернст-Дзіджич підкреслила, що зараз РФ для Європи - загроза, і європейцям це треба зрозуміти.

Війна в Україні з РФ триває - новини, які варто знати

Росіяни рано вранці 24 лютого 2022 року вдерлися в Україну, захоплювали мирні населені пункти та вбивали цивільних. Низка держав-членів ЄС почали активно допомогами українцям, у тому числі Польща та Німеччина.

Австрія дотримується суворого військового нейтралітету, але після різкого загострення ситуації з воєнними загрозами через війну РФ проти України, вирішила приєднається до європейської ініціативи European Sky Shield, спрямованої на створення загальноєвропейської системи протиповітряної оборони.

Довідка УНІАН. Адольф Гітлер був теоретиком нацизму та лідером Третього рейху у 1933–1945 роках. 1 вересня 1939 року гітлерівські війська вдерлися в Польщу, і цей день став початком Другої світової війни, яка тривала до 2 вересня 1945-го.

Вас також можуть зацікавити новини: