Ракети PrSM можуть застосовуватися з HIMARS / фото Генштаб

Військовий експерт Олег Жданов розповів, що з себе представляють ракети PrSM, які можуть замінити в США ATACMS.

"Це нова ракета, дальність її заявлялася більше 400 кілометрів, але випробування встановили, що дальність - до 600 км. Вона менша за ATACMS, їх дві штуки поміщається ув пакет. Може застосовуватися з M270 і HIMARS", - зазначив експерт.

Судячи з усього, ракети PrSM пройшли випробування, і будуть прийняті на озброєння США. Але коли саме це станеться, на даний момент невідомо, додав він.

Відео дня

"Ракета PrSM високоточна. У неї універсальна головна частина, має кілька систем самонаведення. Тобто, її не перебити нічим, ні РЕБ, ні осліпленням. І плюс ця ракета буде мати можливість нанесення ударів по надводних цілях", - заявив Жданов.

При цьому він не прив'язує поставки ATACMS Україні з появою ракет PrSM:

"Те, що вона у США замінить ATACMS, - може бути. але не думаю, що повністю. Думаю, що будуть паралельно існувати і одна, і друга ракети. Кожна ракета має якісь свої плюси і свої мінуси".

Ракети PrSM - що повідомлялося

Раніше повідомлялося, що компанія Lockheed Martin, яка виробляє системи HIMARS, готується провести випробування нової високоточної ракети Precision Strike Missile (PrSM), збільшивши її дальність польоту до 1000 кілометрів.

Випробування ракети попередньо були заплановані на другу половину 2023 року. Повідомляється, що на виробництво 54 тестових ракет PrSM для M142 HIMARS і M270 MLRS було виділено понад $70 млн.

Вас також можуть зацікавити новини: