Бойовики ХАМАС почали проникати на територію Ізраїлю всіма способами, розповів Жданов / скріншот

Напад бойовиків ХАМАС на Ізраїль вранці 7 жовтня дуже схожий на те, як рашистські війська вторгалися в Україну 24 лютого 2022 року, заявив військовий експерт Олег Жданов.

"Масована ракетна атака на Ізраїль, було випущено близько 2200 ракет, що перевантажило систему ППО, у тому числі і "Залізний купол". Ракети спочатку рвалися у прикордонних районах, потім почали вже рватися і навіть у Тель-Авіві", - зазначив він.

Бойовики ХАМАС почали проникати на територію Ізраїлю всіма способами: на мотоциклах, машинах, парашутах, човнах, додав Жданов.

Відео дня

"Це дало можливість розгорнути наступ на широкому фронті. Фактор раптовості спрацював на всі 100%. ЦАХАЛ виявився, на жаль, не готовим... Бойовики ХАМАС масово проникли вглиб території. Вони роблять те ж саме, що робили рашистські війська в Україні. Чому я й говорю про схожість ситуації. Вони творять геноцид та проявляють особливу жорстокість, і це транслюється онлайн в інтернет максимально, щоб залякати жителів Ізраїлю. Вони розстрілюють проїжджаючі машини, вбивають цивільних, вриваються у будинки і вбивають жінок, дітей, людей похилого віку. Це все знімається на відео", - розповів експерт.

Жданов зазначив, що особисто він "взагалі у шоці", як Моссад міг проспати таку масштабну підготовку до такого масштабного вторгнення.

Чому Ізраїль не був готовий до нападу ХАМАС - думка

Раніше події в Ізраїлі прокоментував ізраїльський військовий експерт Давид Гендельман. Зокрема, він висловився, чому Ізраїль не був готовий до нападу ХАМАС.

За його словами, оцінка ізраїльської розвідки полягала у тому, що ХАМАС зараз ескалація невигідна. Не розкрила вона і безпосередню підготовку до операції:

"Армія розслабилася, боєготовності на кордоні не було, ХАМАС досяг повної раптовості у нападі і, відповідно, домігся несподіваних навіть для себе успіхів".

Вас також можуть зацікавити новини: