Росія рідко запускає по Україні ракети "Іскандер", вони у дефіциті / фото Міноборони РФ

Росії щонайменше на три роки вистачить ракет для завдання ударів по території України. Зокрема, мова йде про ракети С-300.

Про це розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький у подкасті "Української правди" "(не)Безпечна країна".

За його словами, у РФ залишилося менше 200 "Іскандерів", і вона їх використовує рідше:

Відео дня

"У них дефіцит "Іскандерів", у них залишилося менше 200 – це реальність. "Іскандер" зараз застосовується дуже рідко. Востаннє, буквально в серпні, коли вони закидали в район Києва, з території Білорусі".

Найчастіше по Україні окупанти запускають старі ракети С-300, які потрібно утилізувати, додав Скібіцький:

"Кількість ракет залежить від того, що зараз застосовує РФ. Ми порахували: С-300 – це ракети, які знаходяться на зберіганні вже більше 30 років, а більшість з них років 35-40. Це насправді ракета, яку потрібно виводити з бойового складу. Її переробляють. Їх близько 7 тисяч. Замість того, щоб витрачати кошти на утилізацію, вони просто випускаються по нашій території. Якщо порахувати, скільки вони їх використовують, то їм вистачить цих ракет ще на 3 роки",

"Систем "Калібр", за підрахунками, вони могли виробляти в рік 150-180 ракет. І той запас, який у них є, вони вже зберігають, тому що близько 70% комплектуючих не російського виробництва", – розповів представник ГУР.

Раніше повідомлялося, що дефіцит ракетного озброєння вносить все більше негативних коректив у боєздатність російської армії.

Вас також можуть зацікавити новини: