У Росії спостерігається дефіцит ракетного озброєння / скріншот

Дефіцит ракетного озброєння вносить все більше негативних коректив у боєздатність російської армії.

Про це розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

"По території України росіяни не здійснювали пуски ракет 9м723 і П-800 "Онікс" досить тривалий час. Наприклад, по Одесі востаннє П-800 застосовували 4 серпня, а Харків піддавався обстрілу ОТРК "Іскандер" 23 серпня. Досить тривала пауза і після неї серія обстрілів з досить сумнівною ефективністю. З чого можна зробити наступний висновок. Для здійснення даних пусків був проведений підвіз БК. Причому, як показав час, вельми і вельми неякісного БК", – зазначив експерт.

Відео дня

Коваленко припустив, що росіяни почали використовувати ракети, які раніше визнали непридатними (стріляти зараз більше нічим), або ж вони запускають ракети з нової, свіжозібраної, поштучної партії, яку склепали з того, що під руку попалося.

"Поки складно сказати, який саме з варіантів має місце бути, але дефіцит ракетного озброєння вносить все більше негативних коректив в боєздатність другої армії в світі з кінця", – резюмував експерт.

Раніше Коваленко заявив, що у росіян почали виникати проблеми з боєприпасами. За його словами, на даний момент дефіцитними у росіян стають боєприпаси ствольного і реактивного типу.

Вас також можуть зацікавити новини: