РФ повторила атаку 29 грудня: командувач Повітряних сил прокоментував масштабний удар

Результати відбиття повітряної атаки будуть опубліковані найближчим часом.

Росія сьогодні вранці фактично повторила ракетну атаку 29 грудня як по типах ракет, так і по кількості засобів повітряного нападу.

Про це написав командувач Повітряних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук в Telegram. "Сьогодні вночі ворог фактично повторив атаку 29 грудня, як по типах ракет, так і по кількості засобів повітряного нападу. Результат бойової роботи, який ви бачите щодня у нашій інфографіці, дається нелегко. Він досягається завдяки наполегливій праці тисяч захисників неба усіх Сил оборони України, які без сну та відпочинку боронять країну!", - зазначив він.

Олещук додав, що результати відбиття повітряної атаки будуть опубліковані найближчим часом.

Російські ракетні атаки по Україні

Вночі 29 грудня Росія здійснила масований обстріл України, внаслідок чого були руйнування, загиблі та постраждалі у низці міст, в тому числі в Києві. Окупанти застосували 158 ракет і дронів. Зокрема, в столиці рятувальники кілька днів розбирали завали, станом на вечір 1 січня було виявлено 29 загиблих. 

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) зазначали, що актуальні запаси ракет і дронів, а також темпи виробництва, не дозволяють Росії завдавати по Україні регулярних широкомасштабних ударів, таких як 29 грудня.

Проте в ніч на 2 січня росіяни атакували Україну спочатку дронами-камікадзе, а пізніше – крилатими ракетами та аеробалістичними ракетами "Кинджал". Наразі відомо про кількох загиблих і десятки постраждалих у Києві, Київській області та Харкові.

Вас також можуть зацікавити новини: