Ракетний удар по Одесі / скриншот

Внаслідок ракетного обстрілу Одеси пошкоджено житлові будинки та вбито щонайменше 6 осіб. Ракети запускали з акваторії Каспійського моря.

Про це повідомляє служба зв’язків з громадськістю повітряного командування "Південь".

Сповіщається, що росіяни в проміжку з 14 до 15 години випустили кілька крилатих ракет. Вони були запущені літаками стратегічної авіації ТУ-95 Росії з акваторії Каспійського моря.

"Під час ведення бойових дій воїнами зенітних ракетних підрозділів знищено дві ворожі крилаті ракети (попередньо Х555 або Х101), які здійснювали удар по місту Одеса та 2 БПЛА оперативно-тактичного рівня, які імовірно здійснювали корекцію польоту крилатих ракет", - йдеться в повідомленні.

Мерія Одеси інформує, що 2 ракети вразили військовий об’єкт та 2 влучили в житлові будинки. В соцмережах публікують фото наслідків обстрілу - ззовні та зсередини пошкодженого будинку.  

фото Думская
Ракетний удар по Одесі: з'явилися фото наслідків та деталі / фото "Х**вая Одесса"

Момент пролітання ракети над містом та потрапляння в будинок зафіксували на фото та відео.

Окупанти обстріляли Одесу / фото соцмережі
Одесу обстріляли окупанти / фото соцмережі

Начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил охорони та оборони Півдня України Наталя Гуменюк в коментарі "Суспільне Одеса" повідомила, що внаслідок ракетного удару по Одесі є загиблі та травмовані, кількість уточнюється. Під завалами перебувають люди, розбір триває. 

Глава ОПУ Андрій Єрмак інформує про щонайменше 5 убитих і 18 поранених в результаті обстрілу. Він також пише, що серед убитих - тримісячна дитина. 

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко сповіщає про шістьох загиблих. Серед них - тримісячна дитина і чоловік, який згорів просто у своєму авто біля обстріляного будинку.

Одеська міськрада повідомляє про 5 госпіталізованих постраждалих. 

Окупанти обстріляли Одесу / фото "Думская, "Х**вая Одесса"

Антон Геращенко також інформує, що уламки ракети потрапили на територію одного з цвинтарів у місті. Поранено жінку.

Вас також можуть зацікавити новини: