РФ може використовувати атаки по Україні, щоб відтермінувати контрнаступ ЗСУ - CNN

Зазначається, що подібні атаки можуть навіть піти на користь Україні.

Росія може застосовувати масштабні повітряні атаки по Україні з метою змусити Київ відкласти початок довгоочікуваного контрнаступу. 

Як пише CNN з посиланням американського чиновника, обізнаного з ситуацією, останнім часом російські війська почали витрачати більше снарядів, ніж зазвичай. Так ворог намагається збити з пантелику українську протиповітряну оборону. 

Джерело видання зазначило, що РФ здійснила масштабніші повітряні атаки одночасно по Україні з кількох напрямків. Окупанти цілили по центрах управління в Києві та інших важливих місцях.

"Росія, можливо, почала масштабні атаки, намагаючись змусити Україну відкласти свій довгоочікуваний контрнаступ, сказав чиновник. Але Україна змогла витримати атаки, перехоплюючи високий відсоток ракет і безпілотників  за допомогою ешелонованої протиповітряної оборони, наданої західними країнами", – йдеться у матеріалі.

При цьому зазначається, що подібні атаки можуть навіть піти на користь Україні. На думку чиновника, адже Росія витрачає обмежені запаси високоточних снарядів.

Атаки РФ по Україні

Протягом останніх тижнів окупанти суттєво збільшили кількість і частоту повітряних атак по Україні. Під час атаки вночі 16 травня ворог застосував ракети "Кинджал", "Калібр" та інші. Усі вони були збиті засобами ППО. Зазначається, що на цю атаку країна-агресорка витратила майже $120 мільйонів.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів про нестандартні прийоми та напрямки атак по Україні з боку РФ. За неперевіреною інформацією, деякі дрони ворог може запускати з катапульт.

Вас також можуть зацікавити новини: