Росія вночі 16 травня атакувала Київ ракетами "Кинджал" / фото kremlin.ru

У Російської Федерації немає гіперзвукової зброї, заявив військовий експерт Олег Жданов, коментуючи факт збиття ЗРК Patriot усіх шести аеробалістичних ракет типу "Кинджал", які РФ запустила по Києву вночі 16 травня.

"Росія пішла ва-банк і програла, - сказав він. - З 18 випущених ракет було шість аеробалістичних ракет типу "Кинджал", їх Росія позиціонує як гіперзвукові, але тепер з твердою впевненістю можна сказати, що в Російській Федерації немає гіперзвукової зброї. Якщо тоді (4 травня - УНІАН) був одиничний випадок збиття ракети "Кинджал", і ще хтось сумнівався, то зараз ЗРК Patriot збив шість з шести ракет, а Patriot збиває балістичні ракети. Коли він створювався, мови про гіперзвукову зброю взагалі не було".

За словами Жданова, здійснюючи дану атаку, росіяни зробили все, що могли придумати: атакували з трьох напрямків, застосували різні типи ракет і їх пуски здійснили одночасно.

Відео дня

"Над Києвом була справжня битва. Місто не спало кілька годин, гуркіт стояв неймовірний, тому що ППО відпрацьовувала по всіх цілях, які прийшли одночасно", - зазначив експерт.

ЗРК Patriot збив ракети "Кинджал" над Києвом - що повідомлялося 

Нагадаємо, у ніч проти 16 травня Росія запустила по Україні 18 ракет, шість з них - Х-47 "Кинджал". За даними ПС ВСУ, всі шість "Кинджалів" летіли у бік Києва, і всі вони були збиті українською системою ППО, комплексом Patriot.

Повідомлялося, що Росія атакувала Україну близько 03:30. При цьому ракети запускалися відразу з трьох напрямків - північного, південного і східного. Це були ракети різних типів - повітряного, морського і наземного базування.