РФ не проводитиме "референдуми" на тимчасово захоплених територіях: в РНБО назвали причину

За словами Олексія Данілова, РФ почне просто призначати управляти незаконними адміністраціями росіян.

Росія, ймовірно, не проводитиме псевдореферендумы на тимчасово окупованих територіях. Раніше це була ширма для легітимізації незаконного приєднання регіонів. А тепер РФ почне призначати росіян в так звані адміністрації. Таким чином, агресор навіть не спробує легітимізувати свої дії.

Відповідною думкою поділився секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі національного телемарафону.

"Це класична форма. Спочатку взяти допомогу тих зрадників, які погодилися на певний період часу очолювати органи, але тепер РФ зриває всі маски і ставить росіян на управління тими територіями, які захоплені. Це ще раз говорить про те, що вони не будуть, ймовірно, проводити "референдуми", а будуть просто росіян призначати на посади", — повідомив Данілов.

За словами секретаря РНБО, такими діями РФ відмовляється навіть від спроб легітимізувати окупацію. Вона просто збирається відкрито анексувати території.

Нагадаємо, тиждень тому видання "Медуза" з посиланням на джерела в Кремлі розповіло, як РФ вчинить з тимчасово окупованими територіями. Країна-агресор планує створити "новий російський округ". Згідно з матеріалом порталу, для цього все ж організують псевдореферендуми.

А на думку польського політолога Міхала Марека, Росія оголосить про включення тимчасово окупованих регіонів до свого складу. Варіант з так званими "референдумами" у РФ гальмує. Ворог розуміє, що їх проведення викличе масові протести серед українського населення.

Війна Російської Федерації проти України

  • 24 лютого РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міст.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію поки немає.

Вас також можуть зацікавити новини: