ЗСУ знищують російські танки сотнями / скріншот

Всього за місяць російські війська на полі боїв в Україні втратили 439 танків. Військово-політичний експерт пояснив, з чим пов'язані такі рекордні втрати РФ.

"Це рекордний показник за весь період повномасштабного вторгнення в Україну. Навіть на початку березні 2022 року не було таких втрат у них по танках. З чим це пов'язано? Як би це дивно не звучало - із загальним дефіцитом техніки", - зазначив експерт.

За його словами, через цей дефіцит росіяни використовують танки у невластивих для них цілях.

"Річ у тім, що коли здійснюються наступальні дії, то у першому ешелоні не танки використовуються, а ББМ. Повинен бути мікс: один танк на три ББМ. Приблизно таке співвідношення. На сьогоднішній день у росіян танки використовуються як завгодно, але не за своїм прямим призначенням (вогнева підтримка піхоти). Їх використовують як артилерію - імітацію самохідних артилерійських установок через брак артилерії; їх використовують як ББМ, хоча це взагалі не їх функціонал; їх виставляють у перший ешелон під час атак", - розповів Коваленко.

Він вважає, що у міру того, як у військ РФ зменшується кількість ББМ, збільшується і кількість втрат серед танків, якими вони їх намагаються замінити.

Втрати Росії в Україні - дані ЗСУ

Нагадаємо, загальні бойові втрати Росії в Україні за час повномасштабного вторгнення серед особового складу орієнтовно становлять близько 299 тисяч 80 чоловік.

Крім того, російських танків було знищено 5 тис.175 одиниць, бойових броньованих машин - 9 тис. 758, артилерійських систем - 7 тис. 188, реактивних систем залпового вогню - 834.

Вас також можуть зацікавити новини: