Війна з Росією у 2024 році буде не легшою, але їй буде стабільно "погано", вважає експерт / Колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, фото 45 окрема артилерійська бригада ЗСУ

Війна України з армією окупантів не буде легшою у 2024 році, однак Росії буде стабільно "погано" весь цей період часу.

Такий прогноз дав військовий експерт Олександр Коваленко. За його словами, ЗСУ перенесуть відповідну тенденцію з поточного у прийдешній рік. 

Також не виключено, що Україна прорветься військами до адміністративного кордону Криму або навіть поверне "в рідні лона" Бєлгород. Коефіцієнт успіху залежить саме від українців, нагадав він.

Відео дня

"Я реаліст й кажу так, як воно є, 2024-й не стане роком нашої перемоги, але... Але він наблизить нас до перемоги! На крок? На стрибок? До адміністративної межи Криму? Бєлгород повернеться в рідні лона? Все залежить від усіх нас! Ті хто в тилу не повинні розслаблятися, бо ті хто нас захищають на лінії боєзіткнення, потребують нашої допомоги та підтримки", - акцентував Коваленко.

Він вважає, що 2024 рік стане новим періодом випробувань нації - будуть виклики моральні, психологічні, фізичні, але врешті, спільними зусиллями Україна здобуде перемогу. "Іншого нам не дано, бо на нас дивляться з неба ті, хто не можуть святкувати поряд з нами, а ми не маємо жодного права не виправдати їх надій та жертв", - нагадав експерт.

Скільки років РФ ще здатна вести війну - думка експерта

Під кінець 2023 року військовий експерт Петро Черник оцінив, скільки ще років Росія та її керівництво здатні вести війну. Зокрема, акцент йшов на запаси, які має агресор. Черник вважає, що з цим у ворога не буде проблем у найближчі три роки. 

Так складається, тому що Росія все ще має вихід на міжнародні ринки, де збуває свою нафту, газ, золото тощо. Також армія РФ має чимало запасів зброї на складах, вважає він. 

Вас також можуть зацікавити новини: