Експерт назвав терміни, коли у Росії критично вичерпаються снаряди / фото REUTERS

У росіян почали виникати проблеми з боєприпасами.

Про це розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

На цей час дефіцитними у росіян стають боєприпаси ствольного і реактивного типу, повідомив експерт.

Відео дня

"На сьогоднішній день практично всі склади БК в Курській, Бєлгородській і Ростовській області виснажені. Основна маса поставок боєприпасів ведуться зі складів ЦВО і ВВО. А це тисячі кілометрів і з таким підвезенням просто неможливо здійснювати якісне забезпечення передових підрозділів БК. На сьогоднішній день російське командування за домовленістю з Мінськом отримало доступ до 1405, 1398, 1886 складів і 25, 43, 46 арсеналів зберігання боєприпасів. За серпень вони вивезли понад 12 тисяч тонн боєприпасів, для скорочення часу підвезення. Ось тільки білоруська кубушка не нескінченна", – вважає Коваленко.

"Наступний, дуже важливий момент – практично на всіх складах в Росії боєприпаси зберігалися не у зовсім прийнятних умовах і значна частина з них просто не придатна до застосування. А тому, різного роду таблиці з відстріляним БК і, які теоретично ще є на зберіганні можете сміливо викидати, тому, як вони не відображають реальної ситуації", – додав експерт.

На думку Коваленка, найближчими 2-3 місяцями російська армія ще буде забезпечена боєприпасами всіх калібрів у міру необхідності, а ось у кінці осені, на початку зими ситуація з БК перейде з дефіцитної до гостро-критичної.

"Стріляти вони не припинять, звичайно ж, але зможуть робити це зі значно меншою інтенсивністю, що в значній мірі позначиться на їхні можливості тримати оборону по всіх плацдармах. Адже як тримати оборону, якщо тобі необхідно випустити на добу 60 тисяч снарядів, а тобі підвезли 10 тисяч. А завтра 5 тисяч. А післязавтра взагалі не було підвозу", – підсумував експерт.

Раніше Коваленко повідомляв, що ракети П-800 "Онікс" стали для Росії дефіцитними.

Вас також можуть зацікавити новини: