Офіцер ЗСУ розповів, чи вистачає Росії "гарматного м'яса" для війни в Україні

Масові відмови росіян воювати в Україні є, проте вони не критичні.

Росія збирає "гарматне м'ясо" для війни в Україні у своїх економічно депресивних регіонах, а також на окупованому Донбасі.

Про це розповів полковник ЗСУ, військовий експерт Анатолій Кравчук, передає "Апостроф".

Він заявив про неприпустимість недооцінки ворога і створення неправдивої картинки за допомогою заяв про масову втечу окупантів. За словами офіцера, це може зіграти з самими ж українцями злий жарт.

"Людям вже здається, що там фактично всі війська тікають. Це не так. Згадайте, як днями голова Луганської ВЦА Гайдай сказав, що тільки за добу на Луганщину - я думаю, мова йшла саме про Сєвєродонецький напрямок - прибуває 30 "Камазів" особового складу росіян. Порахуйте, як потужно вони наповнювали людьми тільки один напрямок. Тому говорити, що у них всі тікають, рано", - заявив він.

Офіцер підтвердив масові відмови росіян воювати в Україні, проте вони не є критичними. За словами Кравчука, це не та масовість, після якої інші війська теж повністю відмовляться воювати.

"Скажу більше, у них цього гарматного м'яса ще достатньо. Дуже багато у них депресивних регіонів, з яких вони черпають ці ресурси. Економічна ситуація в Росії погіршується, все більше і більше людей будуть без роботи і в стані безвиході. Для них війна буде єдиним способом заробітку", - розповів полковник, додавши, що рівень підготовки цих солдатів залишає бажати кращого, однак через масовість вони будуть "дуже і дуже дошкуляти українцям".

Зазначимо, за останніми даними українського Генштабу, ЗСУ знищили з 24 лютого близько 35 тисяч окупантів.