Харків опинився під ударом / Скриншот

Ввечері 31 липня російській загарбницькі війська випустили по території України ракети, однак вони не долетіли. 

Про це повідомив начальник Харківського гарнізону Сергій Мельник у своєму офіційному Telegram-каналі "Генерал Марсель". О 23:18 він закликав харків’ян перебувати в укриттях, оскільки окупанти здійснили пуски ракет. Вже за хвилину він написав, що ракети "залишилися вдома".

Після опівночі Мельник закликав мешканців Харківської області не ігнорувати повітряну тривогу, оскільки у небі над областю зафіксували безпілотні літальні апарати типу "Shahed".

Відео дня

У Повітряних Силах Збройних Сил України попередили, що тривога в області пов’язана з активністю російської тактичної авіації на північно-східному напрямку та загрозую застосування ударних БпЛА. Наразі це єдина "червона" область на мапі тривог, сигнал про небезпеку лунає з 21:41 з невеликими перервами.

Оновлено о 8:02. Вранці рятувальники повідомили детальну інформацію про влучання у Харкові в ході нічної атаки росіян. 

"Три влучання було зафіксовано на території спорткомплексу у Шевченківському районі Харкова. Частково пошкоджено двоповерхову будівлю. Пожежі не було. Поранений один чоловік, його стан перевіряють медики. Тут підрозділи ДСНС залучались для перевірки", - йдеться у повідомленні.

Ще один БПЛА влучив у триповерхову будівлю навчального закладу Салтівського району. 

"Сталась часткова руйнація конструкцій 2-го, 3-го поверхів, перекриття та даху. Також виникла пожежа на площі близько 200 кв.м…. У будівлі попередньо не було людей", - інформує ДСНС.

Оновлено о 00:15: Мер міста Ігор Терехов повідомив, що у Шевченківському районі Харкова пролунали три вибухи. "Росіяни атакують Харків дронами", - зазначив він.

Оновлено о 00:20: Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов також повідомив, що російські загарбники завдають ударів. "До уваги жителів міста Харків та області, перебувайте в укриттях!" - написав він.

Оновлено о 01:00: Синєгубов повідомив, що по Харкову вдарили дронами-камікадзе, на місці влучання виникла пожежа. "Всі екстрені служби працюють. За даними Обласного центру екстреної медичної допомоги, інформація про постраждалих не надходила", - додав він.

Оновлено о 01:05: Терехов пише про щонайменше три "прильоти" - усі у середмісті, у густо населених районах. 

"Один з дронів зруйнував два поверхи одного з гуртожитків. Там пожежа, працюють підрозділи ДСНС. Інформація про постраждалих наразі уточнюється", - зазначив мер.

Оновлено о 02:30: За попередніми даними, внаслідок атаки Харкова 6-7 БПЛА постраждала одна людина, повідомив Суспільному начальник поліції Харківщини Володимир Тимошко.

За його словами, зафіксовано щонайменше два влучання - у будівлю професійно-технічного училища та у центральній частині міста. У ПТУ, за попередніми даними, не було людей, у середмісті Харкова поранення отримав чоловік. Тимошко підкреслив, що у місцях "прильотів" не було військових об'єктів або скупчень українських військовослужбовців.

"Суспільне" відзначає, що внаслідок атаки зруйновано близько половини триповерхової будівлі ПТУ, обвалилися два поверхи центрального корпусу.

Обстріли Харківщини: останні новини

Нагадаємо, у ніч на 31 липня окупанти вдарили по Харківській області ракетами. Повідомлялося про "приліт" у нежитлове приміщення.

Рятувальники повідомили, що удару було завдано по складському приміщенню в Новобаварському районі Харкова. Внаслідок атаки воно частково зруйнувалося, почалася пожежа. Постраждав охоронець, його доправили до лікарні.

Вас також можуть зацікавити новини: